A banán olyan enzimet tartalmaz, ami hatékonyabbá teszi a glukóz feldolgozását, így az agyműködést is elősegíti. A kiszámolt tápanyagtartalom 1 darabra, azaz kb 61 grammra vonatkozik.
Hozzávalók
- 2 banán
- 10 dkg liszt
- 4 dkg teljesőrlésű liszt
- 12 dkg zabpehely
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
|
- 1 csipet só
- 1 evőkanál méz
- 8 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 ek mogyorókrém
|
Elkészítés
A banánokat meghámozzuk, villával összetörjük. A lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük, majd hozzákeverjük a zabpelyhet is. A tojást a vajjal, a kissé megolvasztott mogyorókrémmel, a mézzel és a banánnal jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát kivajazott muffinformákba öntjük, 190 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.