Magas koleszterin- és vérzsírszint esetén is ajánlható étel, persze a csirke bőre nélkül.
Hozzávalók
- 1 db csirke feldarabolva (lehetőleg kicsi!)
- 1/2 kávéskanál feketebors
- 1/2 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál fokhagymakrém
- 1/3 csésze víz
- 2 evőkanál citromlé
|
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál currypor
- kevés só
- 1 nagyobb vöröshagyma fele, vékony szeletekre vágva
- 2 db sárgarépa karikára vágva
|
Elkészítés
A feldarabolt csirkét besózzuk és fokhagymázzuk. Egy tálkában keverjük össze a mustárt 3 evőkanál vízzel. Tegyük bele a citromlevet, a mézet, a curryt. Öntsük a felét a húsra és helyezzük köré a felszeletelt hagymát és sárgarépát. Öntsük a maradék vizet a zöldségre úgy, hogy ellepje és süssük 30 percig. Fordítsuk meg a húsdarabokat, szórjuk meg a maradék borssal és fokhagymával. Ha szükséges, öntsünk rá citromleves keveréket. 45 percig süssük. Rizzsel tálaljuk.