2013. június 3., hétfő

Kukoricás-csirkés tepsis burgonya

Az egytálételek minden előnyét magában foglalja ez az étel: egyszerűen elkészíthető, tápláló és nagyon finom
Hozzávalók
  • 200 g burgonya
  • 30 ml joghurt
  • 100 g konzerv kukorica
  • 100 g csirkemell
  • 20 g vöröshagyma
  • 5 ml olaj
  • őrölt feketebors

Elkészítés

Kevés olajon pirítsa üvegesre az apróra szeletelt hagymát és tegye bele a kockára vágott csirkemellet és a kukoricát. Eközben tegye fel főni héjastul a burgonyát bő, sós vízben és ha megpuhult, hámozza meg illetve karikázza fel. Vegyen egy hőálló üvegtálat, fektesse az aljára a burgonyakarikák felét, a csirkemellet majd a hagymás kukoricát és fedje be a maradék burgonyával. Tetejét locsolja meg a fűszerezett joghurttal és sütőbe tolva, közepes lángon süsse össze.