A paprikában sok a C-vitamin, bátran fogyasszunk belőle többet az őszi-téli időszakban. A kiszámolt értékek kb. 300 gramm készételre vonatkoznak.
Hozzávalók
- 200 gr liszt
- 500 ml tej
- 2 tojás
- 4 kanál olaj
- só
- 350 gr paradicsom
- 200 gr póréhagyma
- 200 gr prágai sonka
|
- 100 gr reszelt sajt
- 1 kisebb paprika
- 50 gr tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
|
Elkészítés
Összevágjuk a pórét, a sonkát, a paradicsomot és a paprikát. A sonkát és a fokhagymát olajon rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát is. Mikor kész, levesszük a tűzhelyről hozzákeverjük a tejfölt és a sajt felét, sózzuk, borsozzuk és 1-2 percre visszatesszük összemelegedni. Csináljunk palacsintatésztát és olajozott serpenyőben süssük ki. Töltsük meg a zöldséges töltelékkel, és olajozott tepsiben sorakoztassuk, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük előmelegített sütőben, amíg a sajt megolvad rajta.