Ennél egyszerűbb húsétel szinte nincs is. A halhús jótékony hatását kedvezőbbé teszi, ha kevés olajat, méginkább kevés olívaolajt használnak az elkészítéséhez. Így a magas vérzsír- vagy koleszterinszint csökkentésében is jótékony hatású.
Hozzávalók
- 1 db. ponty
- fokhagymakrém
- só
|
- bazsalikom
- kb. 3 evőkanál olaj
|
Elkészítés
A halat megtisztítom, fejét, uszonyait levágom, majd a gerinc mentén félbevágom. A két fél darabot tepsibe fektetem, megkenem fokhagymakrémmel, ízlés szerint sózom és megszórom morzsolt bazsalikommal. Olajat locsolok rá és letakarva, hűtőben kb.1 éjszakát pácolom. Másnap fóliával letakarva sütőbe teszem és kb. 1 órát párolom, majd leveszem a fóliát és aranybarnára sütöm. Burgonyával tálalom. Nagyon finom!