Lelassult bélműködésben, székrekedésben valóban bizalommal ajánlható, magas rosttartalmú recept.
Hozzávalók
- 4 SZEMÉLYRE:
- 400-400 g brokkoli, sárgarépa, burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db tojás
- 250 g gépsonka v. darálthús
- 1-2 evőkanál búzakorpa
|
- 1-2 evőkanál napraforgómag
- köménymag
- petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 gr reszelt sajt
|
Elkészítés
A tűzálló tálat oliva olajjal kikenem. A sütőt 200 C fokra előmelegítem. Megpárolom a zöldségeket, majd a tál aljára lerakom a répát és a burgonyát, megszórom petrezselyemzölddel, köménymaggal. A gépsonkát apróra vágom, adok hozzá egy tojást, 2 evőkanál zabpelyhet, ugyanennyi pirított napraforgó-magot, 1 evőkanál búzakorpát és az áttört fokhagymát. Ezt a keveréket rásimítom a zöldségre. Erre jön a brokkoli, majd a tejszín. 15 percre forró sütőbe teszem, a végén meghintem reszelt sajttal.