Alacsony fehérjetartalma jelentős mértékben származik a növényi összetevőkből (a tönköly jó fehérjeforrás). Koleszterinből keveset, rostból viszont sokat találunk benne, az előbbi margarin használatával tovább csökkenthető.
Hozzávalók
- Hozzávalók:
- 11 dkg friss tönkölykenyérmorzsa
- 11 dkg apróra vágott dió
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1 kávéskanál oregano
- 5 dkg margarin
- 11 dkg reszelt sajt
|
- Mártás:
- 5 dkg margarin
- 4 db póréhagyma megmosva és vékonyra szeletelve
- 2,5 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 paradicsom meghámozva és felvágva
- 2 evőkanál apróra vágott zsálya
- só, bors
|
Elkészítés
Keverjük össze egy tálban a kenyérmorzsát, a diót, a fokhagymát és a fűszereket. Adjuk hozzá a margarint, majd keverjük bele a reszelt sajtot. Az így kapott masszát nyomkodjuk bele egy 20 cm-es formába. Addig süssük, amíg aranysárga nem lesz (kb. 20 perc). A szószhoz olvasszuk meg a margarint egy serpenyőben, és süssük benne a póréhagymát, amíg megpuhul. Keverjük bele a lisztet, majd adjuk hozzá a tejet, és állandó kevergetés mellett főzzük még 5 percig. Tegyük bele a paradicsomot, a zsályát és sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Öntsük a szószt a tésztára és süssük 20 percig.