Aki bioboltban hozzájut bulgurhoz és kedveli a nem hagyományos ételeket, jól használhatja ezt a receptet fogyókúrájához, de vegetáriánusoknak is hasznos lehet.
Hozzávalók
- 180 g bulgur (aszalt búzatörek)
- 1 kávéskanál só
- 340 ml forró víz
- 450 g paradicsom összevagdalva
- fél uborka kockára vágva
- 3-4 szál újhagyma
|
- Az öntethez:
- 60 ml olívaolaj
- 60 ml citromlé
- 2 evőkanál összevagdalt friss menta
- 4 evőkanál összevagdalt friss petrezselyem
|
Elkészítés
A bulgurt összekeverjük a sóval, leöntjük a forró vízzel, és 15-20 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt az összes vizet felszívja. Az öntet hozzávalóit összedolgozzuk, és a beáztatott bulgurra öntjük. Kanállal könnyedén összeforgatjuk. Legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt hozzákeverjük a paradicsomot, az uborkát meg az újhagymát.