A füge rendkívül magas káliumtartalmú gyümölcs, ezáltal sokat segíthet az amúgy egészségtelen irányba tolódott nátrium-kálium arány kiegyensúlyozásában. Ez különösen a különböző szív- és érendszeri problémák, például a magas vérnyomás esetén teszi hasznossá ezt a fogást. A tápanyagtartalom 275 g készételre vonatkozik.
Hozzávalók
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 1 csomag aszalt füge
- 1 doboz camambert sajt
- 2 citrom
|
- 5 kanál méz
- só, bors
- olaj a sütéshez
- 1 csomag rizs
|
Elkészítés
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, majd sóval borssal (vagy ízlés szerint) ízesítem. Kis olajban átsütöm mindkét oldalát. Közben a fügéket 10 percig áztatom, hogy egy kicsit megpuhuljon, majd kis cikkekre vágom. A sajtot kockákra szeletelem. Kiveszem a megsült húst az olajból. A hús beízesítette az zsiradékot, amelyről egy keveset leöntök, hogy a mártásom ne legyen túl olajos. Hozzáöntöm a kifacsart citrom levét és a mézet, beledobom a fügét és a sajtot. Éppenhogy csak felrottyan (a sajt nehogy szétfolyjon és már kész is az étel. Köretként párolt rizs ajánlott.