Keringési problémáknál valóban ajánlható édesség, magas rost- és vitamintartalommal.
Hozzávalók
- 6 nagyobb alma
- 1/2 csésze darált dió
- 1/2 csésze mazsola
- 1/2 csésze zabpehely
|
- 1/2 csésze víz
- 1/2 citrom reszelt héja
- A receptet Bokor Katalin természetgyógyásztól tanultam.
|
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, kimagvazzuk és margarinnal kikent hőálló edénybe sorakoztatjuk. A többi hozzávalót összeturmixoljuk, sűrű krémes állagú lesz, és elosztjuk az almák belsegében. Alufóliával lefedjük az egényt és megpároljuk. Nincs benne se koleszterin, se cukor, se telített zsír. És bizony a magas koleszterinszintű embereknek is nagyon hiányzik az édesség.