A zsírszegény elkészítési mód kedvező a magasabb vérzsírszinttel élők diétájában. A sűrítéshez rántás helyett alkalmazott burgonyapüré valamivel kímélőbbé teszi a levest.
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma vagy egy egész póré
- 1 ek. liszt
- 5 dkg margarin
- 1,5 l víz
- 2 db húsleves- vagy erőleveskocka
- késhegynyi törött fehér bors
|
- 1 mokkáskanál curry
- 1 dl tej
- 1 evőkanál krumplipürépor
- tálaláskor:
- reszelt sajt, pirított kenyér
|
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát a margarinban megpároljuk, a liszttel beszórjuk, világosbarnára pirítjuk. Utána állandó keverés mellett a vízzel felengedjük, fűszerezzük, és ha újból felforrt, a húsleveskockát is beledobjuk. A tejbe belekeverjük a krumplipüréport, és keverés közben a levesbe öntjük. Tovább forraljuk még kb. 3 percig. Ha valaki nem szereti a párolt hagymadarabokat, leszűrheti, vagy leturmixolhatja, hogy sima legyen. Pirított kenyérszeletre, vagy kenyérkockákra öntve tálaljuk, s a reszelt sajtot mindenki ízlése szerinti mennyiségben teheti a tányérjába.