Lakto-ovo vegetáriánusoknak és fogyókúrázóknak is ajánlható ez a recept.
Hozzávalók
- Hozzávalók:
- 1 közepes kígyóuborka
- 1 nagy kaliforniai pirospaprika
- 1 fehér paprika
- 2 nagy paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Mártás hozzávalók:
- 1 kis fej lila hagyma
|
- 1/2 uborka
- 15 dkg feta sajt
- só
- cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 kanál olíva olaj
- őrölt zöldbors
|
Elkészítés
Elkészítés: A salátába kerülő zöldségeket vágja 1 cm-es kockára. A fokhagymát zúzza pépesre, sózza meg, hagyja állni, majd a levétől szűrje le. A mártáshoz a zöldségeket vágja apróra, sóval, cukorral citromlével, olíva olajjal locsolja meg, őrölt zöldborssal ízesítse. Mikor kevés levet engedett, az egészet turmixolja össze, belevegyítve a feta sajtot is. Keverje krémesre. A zöldségeket és a mártást vegyítse össze, majd jól behűtve kínálja. Önálló ételként vagy sültek mellé kitűnő.