A tonhal kedvező zsírsavösszetétele (omega 3 zsírsavak)a keringési rendszert támogatják, csakúgy, mint az alacsony koleszterintartalom. A sok só viszont ezt a hatást rontja, amiből a konzervhalas készítményekben eleve sok van, ezért inkább mirelitből, vagy friss halból készítsük salátánkat.
Hozzávalók
- 1/2 fej zödsaláta
- 6 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 doboz tonhal (185gr)
- 60 gr fekete és zöld olivabogyó
- Marinád;
|
- 1/2 csokor bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evk. balzsamecet
- 3 evk. olivaolaj
- só, bors
|
Elkészítés
A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük csíkokra szeljük és 4 tányérra elosztjuk. A megmosott paradicsomot karikázzuk, a paprikát csíkokra szeleteljük magház nélkül. A tonhalat lecsepegtetjük az olajtól és kisebb darabkákra törjük, majd a paprikával és paradicsommal, olivabogyókkal együtt a tányérokra helyezzük. A bazsalikomot megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymát zúzzuk, majd az ecettel olajjal sóval, borssal elkeverjük és a salátákra öntjük. Karikára szeletelt lila hagymával díszítjük.