Magas vitamin- és rosttartalmú étel, mely nagyon jól alkalmazható fogyókúrában. Az alkohol miatt gyerekeknek inkább ne kínáljuk.
Hozzávalók
- 25 dkg zsenge cukkíni
- 25 dkg gomba
- 1 kis fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- oliva olaj
- oregánó
|
- bazsalikom
- só, bors
- 1 dl fehérbor
- 1 dl zöldségalaplé
|
Elkészítés
Mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olíva olajat, majd hozzárakjuk a kockára vágott hagymát, a megpucolt, felszeletelt gombát sózzuk borsozzuk. Néhány perc párolás után hozzátesszük a megpucolt, karikára vágott cukkínit és a fokhagymát, összekeverjük felöntjük a fehérborral és / vagy zöldséglével készre pároljuk, úgy hogy a felesleges folyadékot elpárologtatjuk alóla. Röviddel a főzés vége előtt hozzáadjuk a zöldfűszereket. Barna rizzsel körítve tálaljuk. (De lehet sült húsok körete is).